Przedstawię Wam dziś przepis na idealne naleśniczki. Do naleśniczków najlepiej jest mieć specjalną patelnię do naleśników: https://serwisy-obiadowe24.pl/produkt/tescoma-patelnia-do-nalesnikow-i-premium-26-cm.html?gclid=CjwKCAjwgr3ZBRAAEiwAGVssnfnhGelmhGTzKpLENXdcyJs8tSlNOz8VbCG9QgMU8HYSs9Tig8Aw3xoCmOgQAvD_BwE osobiście nie polecam kupować, bo po co jak można podj*bać z praktyk lub jako klient z restauracji. Dodam na początku, że jeżeli chcecie mieć mniej ciasta to dzielicie produkty po prostu na pół. Co będziemy potrzebować?  Patelnię Jakiś fajny dzbanek lub miskę o pojemności ponad 2L lub mniej jak kto woli 2L Mleka 1KG Mąki Olej 3 całe jajka Cukier Cukier waniliowy (dużo dużo) Blender   Sposób przygotowania: 1. Najpierw należy wsypać cały 1KG mąki, ponieważ jeżeli mąkę wsypiesz do mleka to mleko wytryśnie Ci na twarz 2. Dodajemy 3 Całe jajka 3. Wlewamy 2L mleka 4. Dajemy trochę cukru tak na oko 5. Dajemy dużo cukru waniliowego, tak, aby było go czuć nosem 6. Pewnie niektórych to zdziwi, ale do ciasta na naleśniki powinno się wlewać trochę oleju, tak z 3 łyżki stołowe 7. Całość mieszamy blenderem (tak aby nie było gródek) 8. Nabieramy nabierką i wlewamy od góry pod kątem na patelnie, następnie patelnią robimy okrągłe ruchy aby naleśnik był idealnie okrągły.   Dziękuję za uwagę, poradnik 100% z głowy, jedyny przepis jaki znam na pamięć po roku w szkole gastronomicznej, więc doceńcie to. Poradnik na unwarna 2k18 by softiie zakaz kopiowania    @ Shumitu też można, ale jakoś nigdy nie widziałem zbyt dużej różnicy w tym, więc ominąłem, poza tym to zależy, bo nie do wszystkiego się nadają takie naleśniki