Skocz do zawartości
I'm Not Famous

Jak napisać podanie o admina?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hejka kochani <3 

Chciałbym Wam zaprezentować szybki poradnik jak napisać poprawnie i ładnie podanie o admina na naszej sieci :D

Pierwszą rzeczą którą musicie zrobić jest wejście w dział serwera na który chcecie pisać podanie a następnie w dział "Podanie o Admina"

Zacznijmy od tytułu. Zaznaczacie sobie fragment "Twój Nick" i zmieniacie to na swój nick jaki macie na forum, bądź w grze. W moim przypadku powinno to wyglądać o tak: [Podanie o Admina] F4mouS

Potem wypełniamy wzór w miejscu na Imię oczywiście wpisujemy swoje imię, w miejscu nick wpisujemy swój nick z gry(zazwyczaj jest taki sam jak nick w tytule podania :D . Tam gdzie mamy wpisać wiek po prostu wpisujemy swój wiek. Nic trudnego. 

W polu "Link do GT" wklejamy link do swojego profilu z GameTrackera na danym serwerze. Aby go znaleźć bierzemy sobie GameTrackera z danego serwera z tabeli serwerów na stronie głównej forum. Tam klikamy "View all players & stats" Zaznaczyłem to na screenie niżej.

p6tpS8D.png

Następnie w wyszukiwarce zaznaczonej niżej wpisujemy swój nick pod jakim gramy na serwerze i wyszukujemy.

w2nBlo9.png

Kiedy już pokażą nam się wyniki wyszukiwania klikamy prawym przyciskiem myszy na nasz nick a następnie "Kopiuj adres linku". Tak jak niżej na screenie

0krIMR0.png

Uzyskany link wklejamy do naszego podania w miejscu "Link do GT"

Następną luką do wypełnienia w podaniu jest "STEAM ID". Uzyskujemy je poprzez wejście na stronę https://steamid.io/. Tam logujemy się przez steama. Klikamy w nasz profil i kopiujemy pierwszą linijkę czyli STEAM ID. Przykładowe STEAMID wygląda o tak: STEAM_0:0:141281022.

Potem w podaniu wpisujemy naszą znajomość komend sourcemoda według naszej sieciowej skali wiedzy. Dostępna jest ona tutaj https://forum.cs-4frags.pl/topic/34247-skala-poziomu-wiedzy-admina/?tab=comments#comment-191150

Jeśli jeszcze nie jesteś dobrze obeznany z komendami możesz skorzystać z poradnika początkującego admina, w którym znajdziesz wszystkie najpotrzebniejsze komendy z których będziesz korzystał jako admin. Vademecum dostępne jest tutaj https://forum.cs-4frags.pl/topic/34260-poradnik-pocz%C4%85tkuj%C4%85cego-admina/?tab=comments#comment-191211

O ostatnich dwóch polach do uzupełnienia nie ma za bardzo co się rozpisywać bo jest to kwestia indywidualna dla każdego kandydata. W  miejscu "Kilka zdań o sobie oraz dlaczego chciałbyś zostać Adminem:" po prostu piszemy dlaczego chcieli byście być adminem na serwerze oraz trochę o sobie. Pamiętajcie, że im kreatywniej i lepiej opiszecie ten punkt to macie większe szanse na dostanie się na admina! 
No a ostatnie pole to pytanie czy jako admini będziecie płacić składkę, to już zależy od każdego z osobna. 

Jak już uzupełnimy wszystko klikamy przycisk "wyślij", znajdujący się pod polem tekstowym. 

Ten poradnik skierowany jest głównie do osób, które pierwszy raz w życiu piszą podanie o admina na sieci oraz nie są bardzo dobrze obeznane w forum.  Mam nadzieje, że chociaż kilku osobom ten poradnik kiedyś pomoże :D

• Lubię to 3
  • Super 4
  • Dziękuję 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano

Kox poradnik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano

Now This is EPIC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano

loool teraz już wszystko wiem, szczegolnie ze mam wstawic BUBSON zamiast twój nick :OOOOOOO !1!!!1!1!11111!

• Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano

Git poradnik 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano

a a ale ze mam mój nick wpisywać w tytule?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano

wkoncu 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano

Wreszcie ktoś to zrobił 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano

@ F4mouSsuper praca, naprawdę ładna i przejrzysta, a do tego przydatna <3 

• Super 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano

Przydatny poradnik dla nowych graczy, ktorzy staraja sie o admina

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano

Super poradnik!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano

Wow famous gj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano

Poradnik na + ale zastanawiam się dla kogo ten poradnik chyba dla 8-12 latków

• Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano

How to pisać podanie

najsik poradnik @ F4mouS

• Dziękuję 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano

Bardzo fajny poradnik @ F4mouS.

Wszystko fajnie spoko, tylko nie podoba mi się tutaj jedna rzecz, a mienowicie:

Godzinę temu, F4mouS napisał:

Następną luką do wypełnienia w podaniu jest "STEAM ID". Uzyskujemy je poprzez wejście na stronę https://steamid.io/. Tam logujemy się przez steama. Klikamy w nasz profil i kopiujemy pierwszą linijkę czyli STEAM ID. Przykładowe STEAMID wygląda o tak: STEAM_0:0:141281022.

Dlaczego? Na stronach tego typu zdarzają się błędy, które powodują, iż w naszym Steam ID zmienia się 1 na 0 lub 0 na 1, czyli jest to błąd przez który nie będziemy mieć admina (w przypadku przyjętego podania) oraz nasze konto w sourcebansie nie będzie podpięte pod naszego steama. Przykład: Posiadamy Steam ID STEAM_0:0:141281022, a na stronie możemy uzyskać STEAM_1:0:141281022

Jak poprawnie utrzymać własne Steam ID? Wchodzimy na dowolny serwer w grze, wpisujemy w konsoli "status", a następnie kopiujemy Steam ID znajdujące się obok naszego nicku. 

Pozdrawiam serdecznie.

• Lubię to 1
  • Super 1
  • Dziękuję 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano

Super poradnik :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano

kox poradnik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano

Wszystko git oprócz tego steam id wtedy ja muszę robić poradnik jak dobrze zrobić konto w bansach w dołączeniu do tego XD

• Super 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano

super poradnik na pewno mi się przyda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano

Super poradnik, na pewno się komuś przyda!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...